Çiçekler Desen ve Figürleri ile Donatılmış Etkileyici Objeler

Çiçeklerin kuru veya canlı halde ortamın enerjisini nasıl yükselttiklerini, ne kadar güzel dekorlar olduklarını daha önce defalarca dile getirdik. Ama bu yazımızda bahsettiğimiz çiçekler, objelerin üzerinde yer alıyor.

Evet bu yazımızda sizlere birbirinden güzel ve kullanışlı çiçek desenli objelerden 10 tane güzel örnek göstereceğiz. Rakamları çiçeklerle süslenmiş saatler, çiçek yansıması veren aydınlatmalar, çiçeklerle kaplı duş perdeleri, açılır – kapanır çiçek lamba… Hepsi de özel tasarım ve orijinal olan bu objelere biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz?

1 – Çiçekli Saat
çiçekli saat
Görsel: AFP Most Popular

 

Günün her saatinde, keyif ve neşe yakanızı bırakmasın istiyorsanız, saati öğrenmek için başınızı kaldırdığınız anda sizi çiçeklerin karşılamasına hiç de hayır demezsiniz öyle değil mi? Bünyesinde barındırdığı renkler sayesinde her türlü mobilya ve dekorasyona kolayca uyum sağlayabilir. Çiçek desenlerini seviyor ve günün her saatinde onları görerek keyiflenmek istiyorsanız, çiçek desenleriyle kaplı bir duvar saati edinebilirsiniz. Mutfağınızda bulunan dekoratif aksesuarları tamamlayacak kullanışlı bir obje olan çiçekli saatlerin birçok farklı modelini de bulabilmek mümkün.

Çiçekli saatlerin kol saati versiyonları da var elbette. Ancak bir uyarlaması daha var ki, tek kelime ile mükemmel. Yol kenarlarında ve parklarda canlı çiçeklerle yapılan saatler! Bunlara bir örnek de Cenevre’de yer alan konuşan saat.

çiçeklerden saat
Talking Flower Clock in Geneva, Switzerland Görsel: Sundial Island
2 – Çiçek Yansımalı Lamba

Akşam saatlerinde, loş bir ortamda, duvara yansımış neşeli çiçek figürleri eşliğinde geçirilecek romantik birkaç saat dilimine kim hayır diyebilir? Üstelik salonunuzun şık dekorununu olağanüstü tamamlayabilecek, odanızın havasını hemen değiştirebilecek güçte. Şayet evinizde ufak ama şık bir değişiklik arayışındaysanız, çiçek yansıması veren bir aydınlatmayla evinizin ambiyansını kolayca değiştirebilirsiniz.

çiçek gölgeli lamba
Görsel: Fresh Taiwan

Bu avizenin üzerinde çeşitli çiçek desenleri bulunuyor. Loş ışık sevenle için ışığı büyük ölçüde süzen koyu renkli bir kaplaması var. Çiçek desenleri arasından yayılan ışık ile etrafını aydınlatıyor. Direk olarak ışık saçan bu desenlerin duvara yansımaları ise gerçek anlamda bir şiir gibi.

3- Çiçekli Duş Perdesi

Peki, duş alırken size kocaman bir çiçek bahçesi eşlik etsin istemez misiniz? Rengarenk çiçeklerle kaplı bu duş perdesi, gününüzün en keyifli saatlerine eşlik edebilir. Yorgun bir günün ardından keyifle kucaklaşılan sıcacık bir banyo saati ya da güne en enerjik halinizle başlamak için tercih edebileceğiniz kısa ancak etkili bir duş!

çiçekli duş perdesi
Görsel: Pinterest

Suyun rahatlatıcı etkisini hepimiz biliyoruz. Banyoyu sadece temizlenmek için değil, kendinize mutlu bir an ayırmak için de kullanabilirsiniz. Kendinizle baş başa olduğunuz ve düşüncelerinizle tartışarak mutlu sonuçlar alabildiğiniz bir rahatlama bölgesi… Bu sebeple banyonuzda çiçek desenlerine mutlaka yer verin. Çiçeklerin ruh halimizdeki yansıması muazzam. Bu sözlere kulak verin, etkisini göreceksiniz.

– Çiçeklerin İnsanlar Üzerindeki Psikolojik Etkileri

4 – Çiçek Abajur
çiçek lamba
Görsel: Foter

Çiçek figürlü orijinal bir fikir daha! Dekoratif salon aksesuarları arasında en dikkat çeken ürünlerden biri olan abajurlar her konseptteki eve yakışıyor. Size bahsedeceğimiz bu abajur ise gerçek bir çiçek şeklinde. Birbirinden farklı o kadar çok lamba modeli var ki. Gelin bir tanesine daha bakalım.

açılır kapanır lamba
Görsel: Tree Hugger

Bu abajur birçok benzerinden ayrılan özelliklere sahip. Estetik olmasının yanı sıra akıllı da olan açılır kapanır bu çiçek lamba, gündüzleri yapraklarını tamamen açıyor, gece ise kapatıyor. Gündüz açıp gece kapatmasında ufak bir mantık hatası var gibi görünse de, sabah sizi yapraklarını yavaşça açarak uyandıran bir akşam sefasına herhalde hayır demezsiniz. Avize şeklinde de benzer tasarımları bulabilmeniz mümkün.

5 – Çiçek Şekilli Orta Sehpa
çiçekli orta sehpa
Görsel: Trend Hunter

Biraz nostaljik değil mi? Bir papatyanın yapraklarından seviyor- sevmiyor diyerek papatya falı bakmak gibi bu sehpanın masalarını ayırmak. Bir aradayken yarattığı estetik görünümüyle odaya uyum sağlarken, ayak kısımlarının şekli ve masa genişliği ile de kullanımı oldukça pratik. 8 parçaya ayrılabilmesi birçok kişinin masadan aynı zamanda faydalanabilmesi için kolaylık sağlamış. Farklı maddelerle veya farklı renklerde tasarlanabilecek çiçek sehpalar her zevke uygun bir hal alabilir.

Bonus: Çiçek Baskılı Antika Kaşıklar
çiçek şekilli kaşık
Görsel: Omero Home

Çiçek şekilli çatallar ve kaşıklar görüyoruz ara sıra. Kullanım kolaylığı kısmı bazı modellerde biraz tartışılır elbette ancak modern tasarımlar ile oldukça kullanışlı çiçek tasarımlı çatal ve kaşık takımları bulabilmek de mümkün. Ancak bu seferki biraz farklı. Bu kaşıklar antika ve üzerilerinde bulunan çiçek baskıları benzerlerinden ayrılmalarını sağlıyor. Kullanım açısından pek pratik olduğunu düşünmesek de sergilemek için oldukça uygun.

çiçek şekilli kaşık
Görsel: Omero Home

Evinizdeki antika kaşıklarınıza siz de bu şekilde tasarımlar yapabilir, evinizin çeşitli bölgelerinde -şayet antikaları seviyorsanız- sergileyebilirsiniz. Çiçekler evlerimizin en güzel eşyalarından. Bazen masanın üzer,nde duran bir buket çiçek, bazen pencerenin yanından bize el sallayan bir salon çiçeği. Evin her odasına uyumlu bir çiçek mutlaka var. Sadece renkleri ve tarzları iyi ayarlayabilmek gerekiyor. Yalnızca görsellik açısından değil, o odanın bitkinin yaşam faaliyetlerini devam ettirebilmesi açısından yeterli oldu olmadığı da çok önemli.